Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Τι αλλάζει στις προσλήψεις του ΕΣΥ.


Νέα διαδικασία πρόσληψης μόνιμου νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού προβλέπει το σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κάθε κατηγορίας (πλην γιατρών) θα γίνονται μέσω του Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης που θα συντάσσει το ΑΣΕΠ.
Όπως αναφέρεται, «τον Οκτώβριο κάθε έτους, το ΑΣΕΠ θα καλεί τους ενδιαφερόμενους για την πλήρωση θέσεων να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην Προκήρυξη για την Κατάρτιση Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης Υποψηφίων, ανά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα.
Πώς θα γίνεται η προκήρυξη
Η προκήρυξη θα περιλαμβάνει: α) τα γενικά και ειδικά προσόντα διορισμού ανά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα, β) τα κριτήρια κατάταξης, γ) τον τρόπο κατάταξης των υποψηφίων, δ) τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων, ε) τις περιπτώσεις εντοπιότητας και ό,τι άλλο προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις. Επίσης, με την προκήρυξη ορίζονται: η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, τα απαιτούμενα για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων δικαιολογητικά, καθώς και ο τρόπος και ο χρόνος υποβολής τους.
Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων και την εξέταση τυχόν ενστάσεων, το ΑΣΕΠ καταρτίζει και κυρώνει τον οριστικό Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης, τον οποίο στη συνέχεια αναρτά στο διαδικτυακό του τόπο και τον αποστέλλει για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στον Πίνακα καταχωρίζονται ανά υποψήφιο η κατηγορία των προσόντων του (κύρια ή επικουρικά), καθώς και τα βαθμολογούμενα κριτήρια και οι ιδιότητες.
Οι υποψήφιοι
Μόνον οι νέοι υποψήφιοι οφείλουν να καταθέτουν δικαιολογητικά στις επόμενες προκηρύξεις. Οσοι έχουν ενταχθεί σε έναν πίνακα, περιλαμβάνονται αυτοδικαίως και στους επόμενους Ετήσιους Κυλιόμενους Πίνακες Κατάταξης. Σε περίπτωση μεταβολής των προσόντων ή των ιδιοτήτων τους οι υποψήφιοι υποβάλλουν στην επόμενη προκήρυξη νέα αίτηση, προσκομίζοντας μόνο τα απαιτούμενα προς απόδειξη της μεταβολής δικαιολογητικά.
Η πλήρωση των θέσεων
Το ΑΣΕΠ εκδίδει - έως τρεις φορές το χρόνο - «Προκήρυξη Πλήρωσης Θέσεων» στο ΕΣΥ. Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων αυτών έχουν μόνο όσοι υποψήφιοι έχουν ενταχθεί στον εκάστοτε ισχύοντα Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης. Ο πίνακας διοριστέων καταρτίζεται βάσει της σειράς που έχουν οι υποψήφιοι στον κυλιόμενο πίνακα, σε συνδυασμό πάντοτε και με τη δήλωση προτιμήσεων τους και περιλαμβάνει αριθμό διοριστέων ίσο με τον αριθμό των θέσεων που προκηρύχθηκαν.