Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Υποβάθμιση των Επιστημονικών Συμβουλίων των δημόσιων νοσοκομείων.

Aναστάτωση έχει προκληθεί στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ εξαιτίας της επιχειρούμενης υποβάθμισης των Επιστημονικών Συμβουλίων των δημόσιων νοσοκομείων.

Σε έγγραφο που εστάλη στις διοικήσεις των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων από τη Διεύθυνση Προσωπικού του υπουργείου Υγείας γίνεται λόγος για ελλιπή σύνθεση των Επιστημονικών Συμβουλίων «εάν δεν υπάρχουν πλέον ιατροί με βαθμό Αναπληρωτή Διευθυντή μετά την αναβάθμισή τους».

Συμβούλια με ζυγό αριθμό μελών

Σύμφωνα με γιατρούς του ΕΣΥ, όσοι έχουν το βαθμό του αναπληρωτή διευθυντή το Δεκέμβριο θα γίνουν διευθυντές με αποτέλεσμα τα Επιστημονικά Συμβούλια των Νοσοκομείων να είναι οκταμελή.

«Που ακούστηκε όργανο με ζυγό αριθμό μελών; Σε περίπτωση ισοψηφίας το Συμβούλιο δεν θα καταλήγει σε αποφάσεις», τονίζουν.

Επίσης, καταγγέλλουν ότι με βάση το έγγραφο οι συντονιστές διευθυντές εξισώνονται με τους «απλούς» διευθυντές Κλινικών και Τμημάτων. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «όλοι οι έχοντες το βαθμό Διευθυντή κατά την οριστικοποίηση των πινάκων εκλογέων και υποψηφιοτήτων συμμετέχουν στη διαδικασία ανάδειξης των δύο διευθυντών – μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου. Σε αυτή την περίπτωση ανήκει και ο συντονιστής, αφού ο βαθμός που κατέχει δεν είναι διαφορετικός του διευθυντή».