Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Στις 19 Αυγούστου η ανατιμολόγηση των φαρμάκων.

Επιτέλους, έπειτα από παλινωδίες μηνών, η κυβέρνηση προχωρά στην ανατιμολόγηση των φαρμάκων με βάση το μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών στην Ευρώπη, σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 3840.

Ο ΣΦΕΕ ανακοίνωσε ότι στις 19 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει η Επιτροπή Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να επικυρώσει τις νέες τιμές. Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 12 του μηνός, οι φαρμακοβιομηχανίες θα λάβουν τις προτεινόμενες τιμές, ώστε να καταθέσουν ενδεχόμενες ενστάσεις.

Ο ΣΦΕΕ χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης και δηλώνει ότι είναι στη διάθεση της Επιτροπής για την παροχή στοιχείων και υποστήριξης για την έκδοση του νέου Δελτίου Τιμών. Ακόμη, υποστηρίζει ότι η λύση αυτή διασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση πόρων για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, σε σύγκριση με τις επίπεδες μειώσεις τιμών, που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση.

Παράλληλα, θα ελαχιστοποιήσει το ντόμινο στις τιμές των φαρμάκων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που έχει θορυβήσει τόσο πολύ τον ευρωπαϊκό φαρμακευτικό χώρο. Ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Διονύσιος Φιλιώτης πάντως δήλωσε ότι μόνο με τη μηχανοργάνωση είναι δυνατόν να παταχθεί η σπατάλη και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.