Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

24ωρη απεργία και των οδοντίατρων την Τρίτη 29 Ιουνίου!


Απεργούν την Τρίτη 29 Ιουνίου οι 14.500 Έλληνες οδοντίατροι εκφράζουν την αντίθεσή τους στα μέτρα της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Με την συμμετοχή της στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Γ.Σ.Ε.Ε., η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία εκφράζει την αντίθεσή της στην ενοποίηση των ταμείων Ε.Τ.Α.Α. – Ο.Α.Ε.Ε.

Οι οδοντίατροι της χώρας αρνούνται να συνομολογήσουν την κατάρρευση της κοινωνικής ασφάλισης και τονίζουν ότι:

«Η ισοπέδωση των κεκτημένων των γυναικών με την εφαρμογή του Νόμου αμέσως μετά το 2010 ενώ στην αρχή είχε ειπωθεί ότι θα ισχύσει μετά το 2018, ακυρώνει κάθε προοπτική και κάθε προγραμματισμό με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες. Επίσης, η καταβολή της βασικής σύνταξης την οποία οφείλει να καταβάλει το Κράτος, από το ίδιο μας το Ταμείο Ε.Τ.Α.Α. με την δήθεν δικαιολογία του κοινωνικού πόρου, μας αδικεί κατάφορα και δεν τη δεχόμαστε. Ακόμα και οι υποσχέσεις για τον εφησυχασμό αυτών που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης ως το τέλος του 2010 τίθεται εν αμφιβόλω, αφού το θέμα θα επανασυζητηθεί μετά την 10η Νοεμβρίου 2010».

Διέξοδο από την κρίση αποτελεί η ανάπτυξη και όχι η ισοπέδωση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων τονίζουν οι οδοντίατροι

Η Ελληνική Ομοσπονδία Οδοντίατρων.συμμετέχει ενεργά στην Επιτροπή Επιστημονικών Φορέων (Μηχανικοί, Γιατροί, Οδοντίατροι, Φαρμακοποιοί, Δικηγόροι, Συμβολαιογράφοι, Χημικοί, Οικονομικό Επιμελητήριο), οι οποίοι εκφράζουν την αγωνία τους για την παρούσα κατάσταση, καταθέτοντας προτάσεις και προτείνοντας λύσεις στο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα και τονίζουν ιδιαίτερα ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη η οποία σχεδόν εκλείπει.