Τρίτη 4 Μαΐου 2010

MEΛΕΤΑΝΕ ΘΕΣΠΙΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ!

Ο γνωστός κυβερνητικός συνδικαλιστης Λαοπόδης όπου σταθεί και όπου βρεθεί διαφημίζει την ιδέα θέσπισης επιδόματος εφημέρευσης για τους νοσοκομειακούς ιατρούς ως λύση για τις επισχέσεις και την αποπληρωμή των εφημεριών.
Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ την Τετάρτη 28 Απριλίου ο Β.Λαοπόδης έδωσε ολόκληρη διάλεξη υπέρ του ΔΝΤ, συμβουλεύοντας δήθεν εμπιστευτικά όλους τους θερμοκέφαλους συναδέλφους του πως δεν επιτρέπεται να μιλάνε για οργή των νοσοκομειακών γιατρών απέναντι στα μέτρα και τις περικοπές, διότι ως επιστήμονες πρέπει να εκφράζονται επιστημονικά και να είναι ψυχροί παρατηρητές των γεγονότων!
Επαναφέροντας για νιοστή φορά το επίδομα εφημέρευσης ο Β. Λαοπόδης ποντάρει στην απελπισία των απλήρωτων εφημεριών, οπότε ακόμη και έντιμοι συνάδελφοι που βρίσκονται σε τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο ίσως σκεφτόντουσαν κάποια στιγμή ότι η καταβολή των εφημεριών ως επίδομα θα ήταν ίσως μια λύση.
Υπό τις σημερινές συνθήκες το επίδομα εφημέρευσης θα είναι καταστροφικό για όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Μέσω αυτού η κυβέρνηση, ενώ μειώνει κάθετα τα κονδύλια εφημεριών στον προϋπολογισμό, ταυτόχρονα θα αναθέτει στους νοσοκομειακούς ιατρούς να βρούνε τρόπο κάλυψης των Τμημάτων για 30 μέρες το μήνα, 365 μέρες το χρόνο, χωρίς να ενδιαφέρεται αν υπάρχουν Τμήματα υποστελεχωμένα και εγκαθιστώντας κυκλικό ωράριο και ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Το ρεπό, το οποίο προκύπτει ως αντιστάθμισμα υπερωριακής εργασίας, θα πάψει να υπάρχει, όπως επίσης και κάθε έννοια ασφαλούς εφημέρευσης των Νοσοκομείων.
Να σημειώσουμε πως το υπουργείο Υγείας καλοβλέποντας τις αλχημείες του εν λόγω κυρίου, ξεκίνησε σχετική μελέτη,την οποία ανέθεσε στον κ.Δημόπουλο,τον έτερο Γενικό Γραμματέα.
Υπενθυνίζουμε ότι το επίδομα εφημέρευσης έχει απορριφθεί κατηγορηματικά από τρία συνέδρια της ΟΕΝΓΕ κι η κλαδική συμφωνία κατοχύρωσε κατά τον πλέον σαφή τρόπο την έννοια της εφημέρευσης ως χρόνο υπερωριακής εργασίας.