Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΤΑ ΕΨΑΛΑΝ ΜΕΝ,ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΔΕ...

Εβγαλαν το άχτι τους, μέσα σε κλίμα έντασης, πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χθες στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα σκληρά μέτρα τριετούς λιτότητας στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Ομως κανείς δεν διαφοροποιήθηκε και δεν είπε ότι θα το καταψηφίσει σήμερα στη Βουλή...

«Αργήσατε και πήρατε μέτρα χειρότερα», τόνισε η Βάσω Παπανδρέου, «ή σας δούλευαν ή μας δουλεύατε», είπε η Τόνια Αντωνίου στον ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Ο Γ. Παπακωνσταντίνου άκουσε τους βουλευτές να στήνουν στον τοίχο την κυβέρνηση όχι μόνο για τα μέτρα αυτά καθαυτά, αλλά και για το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες:

Η Βάσω Παπανδρέου είπε: «Σας λέγαμε πριν από μήνες να πάρετε μέτρα γρήγορα και να μην καθυστερήσετε. Τώρα και αργήσατε και πήρατε μέτρα πολύ χειρότερα».

«Μας λέγατε ότι το ΔΝΤ και η ευρωζώνη δεν θα ζητούσαν άλλα μέτρα. Ή σας δούλευαν ή μας δουλεύατε εσείς», υπογράμμισε η Τόνια Αντωνίου. Η Ελπίδα Τσουρή σημείωσε ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν τα μέτρα, «αλλά η κυβέρνηση δεν μπορεί να μας έχει ευνουχισμένους».

Ο Εκτωρ Νασιώκας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση από τη μία ζητάει από τους βουλευτές να βάλουν πλάτη κι από την άλλη τους απαξιώνει.

Αλλοι βουλευτές είπαν ότι το κράτος δεν λειτουργεί και υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο στον χώρο της υγείας και της ανάπτυξης.

Οταν ο υπουργός ζήτησε οι βουλευτές να στηρίξουν το κυβερνητικό επιχείρημα ότι τα μέτρα αυτά είναι μονόδρομος, ο Πάρις Κουκουλόπουλος του είπε: «Γιώργο μην ανοίγεις αυτή τη συζήτηση γιατί δεν θα πιστεύεις αυτά που θα ακούσεις...».

Το νομοσχέδιο θα έρθει για ψήφιση σήμερα στη Βουλή και το πιθανότερο είναι όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να το ψηφίσουν!
(ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)