Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νέο φορολογικό!

(ΠΗΓΗ ΣΚΑΙ)
Ψηφίστηκε επί της αρχής στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να βοηθήσουν ώστε «ν’ αλλάξει η χώρα εποχή». Σημείωσε ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να διορθώσει τα λάθη και υποστήριξε ότι με το φορολογικό νομοσχέδιο γίνονται βήματα ανάταξης, ανάπτυξης και δίκαιης αναδιανομής εισοδημάτων. Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας ότι δεν μπορεί να μιλά, καθώς η ΝΔ αύξησε το χρέος κατά 50%.

«Πρόχειρο, άδικο και αντι-αναπτυξιακό» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο Αντώνης Σαμαράς. Πρότεινε διπλό φορολογικό σύστημα για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις και ειδικότερα να μπορούν οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να επιλέγουν για το εάν θα φορολογούνται με τεκμαρτό υπολογισμό ή με αναλυτικό λογιστικό υπολογισμό.

Για παρά φύση συμμαχίες με την ακροδεξιά κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας. «Η κυβέρνηση -είπε - μπλοφάρει με το Διεθνές νομισματικό ταμείο και πήρε το περίστροφο πυροβολώντας την καρδιά του μισθωτού και του συνταξιούχου».