Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ιατρικός Φάκελος ασθενών και έξυπνη ενημέρωση μέσω sms & mail από την ΗΔΙΚΑ

Η δημιουργία του ιατρικού φακέλου και η ενεργή συμμετοχή των ασθενών στη διαχείριση της υγείας τους, βρίσκεται στα σχέδια της Ηλεκτρoνικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλό της κ. Αναστάσιο Τάγαρη, όπως τόνισε χθες, μιλώντας στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ασθενών που διοργάνωσε το Health Daily σε συνεργασία με 15 Συλλόγους Ασθενών.
Σύμφωνα με τον κ. Τάγαρη, «σχεδιάζουμε τον ιατρικό φάκελο των ασθενών και θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο φάκελο αυτό. Μάλιστα ο ασθενής θα μπορεί να καθορίζει ποιος θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα του ιατρικού του φακέλου, δίνοντας τη συγκατάθεσή του στο γιατρό που επιθυμεί».
Το επόμενο βήμα, ανακοίνωσε ο κ. Τάγαρης, είναι η ενημέρωση των ασθενών με μηνύματα στο
κινητό τους τηλέφωνο ή στο e-mail τους για τα φάρμακα που συνταγογραφούνται στο βιβλιάριό τους. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθείται για τις εξετάσεις που γράφονται και εκτελούνται, αλλά και για τα ηλεκτρονικά ραντεβού που κλείνονται με τα στοιχεία και το ΑΜΚΑ των ασθενών.
Σύμφωνα με τον κ. Τάγαρη, στα σχέδια της ΗΔΙΚΑ είναι και η δημιουργία Μητρώου Χρονίως Πασχόντων, ενώ δεν απέκλεισε τη μελλοντική δημιουργία διαδικτυακού φόρουμ επικοινωνίας ασθενών.