Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Παρατείνονται οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου!

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - HEALTH REPORT.GR
Άλλη μία τρίμηνη παράταση στη συνεργασία των ιδιωτών γιατρών με τον μεγαλύτερο φορέα Υγείας τον ΕΟΠΥΥ, δόθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Η παράταση θα ισχύσει μέχρι 30 Σεπτεμβρίου δεδομένου πως οι συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών έληγαν στις 30 Ιουνίου, οπότε και οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δε θα είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν ιδιώτη γιατρό με την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ.
Η απόφαση ελήφθη από τον υπουργό υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή ενώ σε εκκρεμότητα είναι ακόμη η διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών καθώς οι γιατροί εδώ και καιρό ζητούν αύξηση των αποδοχών τους για τις επισκέψεις των ασθενών.
Σήμερα με βάση τις αμοιβές που ισχύουν, οι ιδιώτες γιατροί πρέπει να εξετάζουν δωρεάν 200 ασθενείς κάθε μήνα ενώ η επίσκεψη αποζημιώνεται στο γιατρό με 6,5 ευρώ καθαρά. Ποσό που προκαλεί έντονες αντιδράσεις στον ιατρικό κλάδο.
Το επόμενο διάστημα πάντως και στο πλαίσιο των αλλαγών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι από την αρχή η συνεργασία των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.