Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Στρατιωτική Θητεία και Αγροτική «δύο σε μία»!Άμισθοι γιατροί σε υπηρεσία λόγω έλλειψης κονδυλίων!

Την ανεπάρκεια και αδυναμία της πολιτείας να παρέχει τα αυτονοητα στους πολίτες της παραμεθορίου και δεδομένης της έλλειψης κονδυλίων και κινήτρων το ελληνικό δαιμόνιο βρήκε τη λύση για να εχουν γιατρό και οι πιο απομακρυσμένες περιοχές, εννοείται άνευ χρηματικής ανταμοιβής! Τη δυνατότητα λοιπόν συνδυασμού της αγροτικής με τη στρατιωτική θητεία θα έχουν σύντομα οι γιατροί φαντάροι, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Την αρχή «δύο σε ένα» θα μπορούν να εφαρμόσουν οι νέοι γιατροί, που μετά τις πολυετείς σπουδές τους, πρέπει να ολοκληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, αλλά και την αγροτική τους υπηρεσία.
Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχου, από τη Λάρισα, νεοσύλλεκτοι γιατροί (αλλά και αρχιτέκτονες, μηχανικοί και δικηγόροι) θα μπορούν να κάνουν το αγροτικό τους κατά την άσκηση της στρατιωτικής τους θητείας. Συγκεκριμένα, οι στρατιώτες γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν σε αγροτικές ή απομακρυσμένες περιοχές.
Η εν λόγω ρύθμιση θα περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που αναμένεται να κατατεθεί το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου.