Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Δελτίο Τύπου ΠΑΣΙΠΑΑ

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Υ)»

Αποφ. ΕΔ: 538/2014
E-mail: sec.general.pasipaa@gmail.com
Τηλ. : 6936201726 (8.30-10.30)
6945589516 (15.00-17.00)
Αθήνα, 29/3/2015
Αρ. Πρωτ.: 16/2015
6945937859 (19.00 -21.00)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 28/3/15 πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η Γενική συνέλευση του ΠΑΣΙΠΑΑ –ΠΕΔΥ. Η πολυάριθμη προσέλευση, οι πολλές νέες εγγραφές και η δυναμική πανελλαδική συμμετοχή Ιατρών – Οδοντιάτρων όλων των ΥΠΕ (με εκπρόσωπους από Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Βόλο, Τρίκαλα, Γιάννενα, Κόρινθο, Αταλάντη, Πύργο, Μυτιλήνη κλπ) έδωσαν το ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα των Ιατρών- Οδοντιάτρων ΠΑΑ- ΠΕΔΥ για την ποιότητα του Συλλόγου, που επιλέγουν να τους εκπροσωπεί. Ενός Συλλόγου, που απαρτίζεται από ανθρώπους με καθαρές γραμμές, που έχουν τα ίδια επαγγελματικά αιτήματα και αξιώσεις και δεν ψαρεύουν σε «θολά νερά». Ταυτόχρονα καταγραφήκαν οι ξεκάθαρες θέσεις και τα αιτήματα του κλάδου μας, που ο ΠΑΣΙΠΑΑ-ΠΕΔΥ θα υπερασπιστεί και θα προωθήσει θεσμικά, συλλογικά και δυναμικά μακριά από κάθε κομματική δέσμευση και πολιτικά συμφέροντα.
Συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα θέματα της Ημερήσιας διάταξης και έγινε αναλυτική ενημέρωση από το Νομικό Σύμβουλο του Συλλόγου για τα θέματα που έχουν ανακύψει σε σχέση με την πλήρη εξίσωσή
μας με τους Ιατρούς του ΕΣΥ και τις άμεσες ρυθμίσεις που απαιτούνται για τις διεκδικήσεις για την πληρωμή των παραπάνω ωρών (8άωρο) μέχρι την ημερομηνία ένταξή μας σε βαθμό ΕΣΥ καθώς και του επιδόματος θέσης για τους Υπεύθυνους των Μονάδων.
Σε σχέση με το χρονοεπίδομα, 20/ετία, την βαθμολογική εξέλιξη και τη σχέση εργασίας ΙΔΑΧ, η λύση που προκρίνεται είναι πολιτική με άμεση τροπολογία, που θα προβλέπει τη διευθέτηση των θεμάτων αυτών.

Τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία είναι τα ακόλουθα:

1. Σε σχέση με το Ν. 4238/2014.

Άμεση εξεύρεση λύσης προκειμένου να αποδοθεί το χρονοεπίδομα και τα υπόλοιπα επιδόματα, η εικοσαετία και η δίκαιη βαθμολογική εξέλιξη, η μετατροπή της εργασιακής σχέσης ΙΔΑΧ σε μόνιμη καθώς και οι όποιες τροποποιήσεις αφορούν τη ενίσχυση και βελτίωση της λειτουργίας των Μονάδων Υγείας ΠΕΔΥ.

2. Ίδρυση Παραρτήματος του Συλλόγου 3ης και 4ης ΥΠΕ με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

3. Η μηνιαία εισφορά των μελών ανέρχεται στα 5 ευρώ και θα παρακρατείται μέσω μισθοδοσίας.

4. Ίδρυση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρών –Οδοντιάτρων ΠΑΑ-ΠΕΔΥ.

5. Κάλυψη των κενών των Μονάδων με ιατρούς ΠΑΑ και ένταξη των επικουρικών ιατρών, που υπηρετούν σήμερα με σχέση αορίστου χρόνου μετά τη λήξη της θητείας τους .

6. Συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ και ανταλλαγή θέσεων.



Συνάδελφοι, σας ευχαριστούμε ειλικρινά για την στήριξη και εμπιστοσύνη σας, η οποία μας επιφορτίζει με τεράστια ευθύνη, δεσμεύοντάς μας να σας εκπροσωπήσουμε δυναμικά και αποτελεσματικά . Ο ΠΑΣΙΠΑΑ-ΠΕΔΥ είναι εδώ για να προασπίσει το κύρος και την αξιοπρέπεια των Ιατρών- Οδοντιάτρων ΠΑΑ ΠΕΔΥ και να συνεργαστεί με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την ισότιμη και χωρίς οικονομικούς όρους πρόσβαση των ασθενών στη δωρεάν και δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας καθώς και τον εξορθολογισμό και την καλύτερη κατανομή των περιορισμένων σήμερα οικονομικών πόρων.

Εκ μέρους του ΔΣ ΠΑΣΙΠΑΑ-ΠΕΔΥ,

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτου Αθανάσιος

Η Γενική Γραμματέας

Δανδάλη Ροδάνθη