Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Σε κατάσταση σοκ ακόμη, η πρόεδρος του Ι.Σ.Πειραιά!

Σε κατάσταση σοκ εξακολουθεί να βρίσκεται η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά, μετά το επεισόδιο που είχε την Τετάρτη το βράδυ στα γραφεία της Ν. Δημοκρατίας στην συνεδρίαση των γιατρών του κόμματος, με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλη Βλασταράκο.
Η κυρία Ανεμοδουρά νοσηλεύεται στην νευρολογική Κλινική του Τζάνειου νοσοκομείου και σύμφωνα με τους οικείους της (τον σύζυγό της κ. Βαγ. Κοψιδά και τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου κ. Π. Σαρώφ) δεν μιλά και δεν αντιδρά. Βεβαίως σήμερα, είναι καλλίτερα από χθες, καθώς έχει επαφή με το περιβάλλον, αλλά προβληματίζει έντονα το γεγονός ότι δεν αντιδρά. Επίσης, η πρόεδρος του ΙΣΠ σιτίζεται με ορούς, καθώς επί τρεις ημέρες δεν μπορεί να φάει. Η κυρία Ανεμοδουρά είναι τραυματισμένη κροταφικά και φέρει μώλωπες, ωστόσο όλες οι εξετάσεις της καθώς και η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε είναι καθαρές.

Συγκεκριμένα, η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης, δεν έδειξε κάποια βλάβη, ενώ και οι εξετάσεις που γίνονται συνεχώς δεν δείχνουν κάποια οργανική βλάβη. 

Από την πλευρά του οικογενειακού της περιβάλλοντος, εκτοξεύονται ευθείες βολές κατά του προέδρου του ΠΙΣ κ. Μ. Βλασταράκου, ο οποίος είναι εξαφανισμένος όπως λένε, και το μόνο που έχει ρωτήσει μέχρι στιγμής, είναι εάν η κυρία Ανεμοδουρά έχει υποβάλλει μήνυση εναντίον του.

Ο κ. Κοψιδάς επίσης, αναφέρει ότι την Τετάρτη το βράδυ, υπήρξε πράγματι θερμό επεισόδιο με τον κ. Βλασταράκο όχι μόνο λεκτικό αλλά και σωματικό, καθώς ο πρόεδρος του ΠΙΣ, φέρεται να έσπρωξε την πρόεδρο του ΙΣΠ.

Η αντιπαράθεση των δύο στελεχών – γιατρών της Ν. Δημοκρατίας, κορυφώθηκε με αφορμή τα τεκταινόμενα στην υγεία τις ημέρες αυτές, με αφορμή το επίμαχο νομοσχέδιο που ψηφιζόνταν στην Βουλή.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά, στη διάρκεια της συνεδρίασης το βράδυ της Τετάρτης οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ της κυρίας Ανεμοδουρά και του κ. Βλασταράκου με εκατέρωθεν κατηγορίες για ξεπούλημα του αγώνα των γιατρών.

Ο κ. Βλασταράκος, από την πλευρά του απέρριψε τις κατηγορίες και της απάντησε ότι εκείνη δεν δικαιούται να ομιλεί τη στιγμή που ο σύζυγός της συμμετείχε στο παρελθόν σε διάφορες επιτροπές του ΙΚΑ, αλλά και στην επιτροπή Θεοδωράκη (Task Force) για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ.

Σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΙΣ αναφέρει ότι «Ευχόμενος περαστικά στην κυρία Ανεμοδουρά, ήθελα να διευκρινίσω πως το περιστατικό το οποίο αναφέρεται ως ατύχημα προέρχεται από διάφορες λεκτικές επιθέσεις τις οποίες πρώτη η κα Ανεμοδουρά εξαπέλυσε εναντίον παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου και εμού. Έχω μιλήσει με τους θεράποντες ιατρούς της οι οποίοι με διαβεβαίωσαν πως οι απαραίτητες εξετάσεις που διενεργήθηκαν ήταν φυσιολογικές. Συστήνοντας ψυχραιμία προς όλους, τονίζω πως δεν υπάρχει λόγος αποπροσανατολισμού μας μέσω επικοινωνιακών τακτικών».

Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, αναφέρει σχετικά με τα θλιβερά επεισόδια, τα εξής:  

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά καταδικάζει απερίφραστα τα θλιβερά γεγονότα που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό και την μέχρι σήμερα νοσηλεία της Προέδρου του, Κας Ανεμοδουρά Βαρβάρας.

Θεωρούμε ότι οι διαφορές μεταξύ ανθρώπων και επιστημόνων τέτοιου ήθους και ύφους πρέπει να επιλύονται με σύνεση, υπομονή και αξιοπρέπεια. Παρεκκλίσεις από αυτή τη συμπεριφορά θεωρούνται απαράδεκτες και καταδικαστέες.

Ελπίζουμε ότι το γεγονός αυτό δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη στη συνέχιση του αγώνα του Ιατρικού Κόσμου για τη διάσωση της Δημόσιας Υγείας.

Ευχόμαστε σύντομα την επάνοδο στις αγωνιστικές επάλξεις της Κας Ανεμοδουρά, μαζί με όλους εκείνους που σήμερα έχει διαφορές και αύριο θα αγωνίζεται μαζί τους».