Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Τι ειπώθηκε στον ΠΙΣ από θεσμικά πρόσωπα για τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ... του Φ.Κακαβίτσα


Κίνημα Νέων ΙατρώνΧθες στο Π.Ι.Σ. είχε ομιλίες για τον ΕΟΠΥΥ και την ΠΦΥ...Καλεσμένοι μεταξυ άλλων οι κ.Βουδούρης , Σουλιώτης και Κυριόπουλος..

Πέρα από την αναμενώμενη τοποθέτηση του κ.κυριόπουλου που τόνισε αρκετά λάθος σημεία στου ΕΟΠΥΥ, εντύπωση προκάλεσε η ομιλία του Κ.Σουλιώτη (αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ).
Ο Κ.Σουλιώτης αφού επανέλαβε μετά το Βουδούρη τα περι ελλειματος στον ΕΟΠΥΥ (και οι 2 τόνισαν ότι μόνο για φέτος είναι διαθέσιμα μόνο τα μισά από τα αναγκαία κονδύλια), ριχνοντας και αυτός το φταίξιμο στις διοικήσεις των επιμέρους ταμείων που δεν απελευθερώνουν κονδύλια προς τον ΕΟΠΥΥ αλλά και στο μικρότερο ποσοστό του προυπολογισμού (0,4% σε σχέση με το 0,6% πέρυσι), έκλεισε την ομιλία του λέγοντας οτι αυτός ο ΕΟΠΥΥ (ως εννιαιος φορέας παροχων υγείας) είναι καταδικασμένος να αποτυχει!!!!

Εντύπωση έκανε επίσης η τοποθέτηση του Κυριόπουλου περι της αντίθετης γνώμης του στις πιέσεις της τρόικας για ενταξη των υγειών ταμείων στον ΕΟΠΥΥ και ότι ο επικεφαλής της τροικας για την υγεία δεν ξέρει τι του γίνεται..

Μετα από όλα αυτα δεν υπήρξε χρόνος για ερωτήσεις, αλλωστε ο Βουδούρης φρόντισε εγκαιρως να αποχωρησει αμέσως μετά την ομιλία του (στην οποία αφου κλάφτηκε για τα λεφτά που δεν υπάρχουν, τόνησε ότι για αυτόν πρέπει να καταργηθούν ολοκληρωτικά τα ασφαλιστικά ταμεια που εμποδίζουν τον ΕΟΠΥΥ στο εργο του). Κατά την αποχώρηση του προκλήθιηκε ψιλοένταση απο παρευρισκομένους που τον κατηγόρησαν ότι δεν τολμάει καν να ακούσει τον αντίλογο...

Ακούστηκαν επίσης ωραία και τρελλά για τα συστήματα της συνταγογράφησης, διάγνωσης κτλ, όπως ότι δεν έχουν πληρώσει δεκάρα για το e-diagnosis, αφού ήταν επιχορήγηση για 2 χρόνια της τράπεζας Πειραιώς και ότι ουσιαστικά δεν υπήρξε ουσιαστικά σχεδιασμός για τα ηλεκτρονικά συστήματα από τον ΕΟΠΥΥ, αλλα (κατα τα γνωστα) για όλα φταίει το υπ.Εμπορίου και η ΗΔΙΚΑ...

Μετά πάντως και από αυτά που ειπώθηκαν και σημερα, ενα ερώτημα συνεχίζει να πλανιέται όλο και πιο εντονα..
Εφόσον οι ίδιοι οι υπέυθυνοι του ΕΟΠΥΥ προαναγγέλουν ναυάγιο, για ποιό λόγο καλούνε τους γιατρούς να συμβληθούν στον ΕΟΠΥΥ με νέες προκυρήξεις;
Aπό που θα τους πληρώσουν (αυτούς, τα εργαστήρια, τα φαρμακεία, τις κλινικές και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ-τα οποία παρεπιπτόντως ήδη έχουν φεσώσει όπως ανέφεραν με 1,7 δις και περιμένουν κρατική επιχορήγηση για τα ΚΕΝ-)

και το κυριότερο..
Αφού και οι ίδιοι βλέπουν ότι όσα λέγανε για επιτυχία του ΕΟΠΥΥ είναι φούμαρα...Γιατί δεν παραιτούνται;;;;;; (Αλλά είπαμε..η ευθιξία για κάτι τέτοιους είναι αγνωστη λέξη..)