Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ''ΑΥΤΙΣΜΟΣ'' ΤΟΥ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Και μέσα σε όλο αυτό το φτηνό πανηγύρι του πολιτικού μας συστήματος που υποτιμά και την νοημοσύνη, αλλά και τον κοινό νου ενός ολόκληρου λαού, μέσα σε όλα αυτά τα δραματικά και άκρως επικίνδυνα για τον τόπο μας δρώμενα, μέσα σε όλα αυτά έχουμε και τον μεγάλο απόντα με την εκκωφαντική του σιωπή. Μια απουσία και μια σιωπή που πληγώνει και τραυματίζει ανεπανόρθωτα τη δημοκρατία και την συνταγματική νομιμότητα της Ελλάδας.
Ο Κάρολος Παπούλιας άφαντος, βουβός, χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης για τα δεινά του τόπου δεν βγήκε να πει ούτε κουβέντα. Άχρωμος, άοσμος, παντελώς ανύπαρκτος, κλεισμένος και προστατευμένος μέσα στον πολιτικό του '' αυτισμό '' συνεχίζει να εισπράττει τα 1000 ευρώ του την ημέρα, ανερυθρίαστα, όταν ολόκληρες οικογένειες καλούνται να ζήσουν με 300 και 400 ευρώ. Όταν ένας στους τρεις Έλληνες ζει, τρόπος του λέγειν το ζει, κάτω από τα όρια της φτώχειας. Όταν η ανεργία μαστίζει, όταν οι άστεγοι πληθαίνουν, όταν 2500 παιδιά εγκαταλείπονται από τους γονείς τους στα ιδρύματα για να μην πεθάνουν από την πείνα.
Που είναι τα παλιά σοσιαλιστικά σας αντανακλαστικά, κύριε Πρόεδρε ; Που είναι τα παχιά σας λόγια, όταν με τον φίλο σας Ανδρέα Παπανδρέου ονειρευόσασταν ένα κράτος κοινωνικής πρόνοιας και κοινωνικού δικαίου ; Που πήγαν τα πύρινα λόγια και τα ανθρωποκεντρικά σας οράματα ; Χάθηκαν μάλλον στην ομίχλη των χρόνων και σίγουρα κάπου θα περιπλανώνται, αδιάψευστοι μάρτυρες μιας εποχής πιο καθαρής, πιο ηρωικής και σίγουρα πιο αληθινής.