Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Κινητοποίηση στο νοσοκομείο «Πατησίων»!

Κινητοποίηση στο νοσοκομείο «Πατησίων»Με μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Πατησίων αντιστέκονται στην επιχειρούμενη συρρίκνωση του νοσοκομείου μέσω των συγχωνεύσεων. Επίσης οι εργαζόμενοι στο 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ, με ανακοίνωσή τους, τάσσονται κατά της διαλυτικής τακτικής του νοσοκομείου μετά τη συγχώνευσή του με το «Αγία Ολγα».
Το νοσοκομείο Πατησίων είχε 108 οργανικές κλίνες και
λειτουργούσαν οι 100. Με το σχέδιο των συγχωνεύσεων – εντάσσεται στο Ογκολογικό νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων – οι κλίνες αρχικά παρέμειναν ίδιες όμως στη συνέχεια μειώθηκαν σε 80.
Χτες, οι εργαζόμενοι απέκλεισαν για δύο ώρες τα ταμεία του νοσοκομείου και οι ασθενείς δεν πλήρωναν τα 5 ευρώ, απαιτώντας ταυτόχρονα να μην κλείσει κανένα κρεβάτι. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων έκανε παράσταση και συναντήθηκε με το Διοικητή των Αγίων Αναργύρων Δήμο Μπαρτζώκα, απ’ τον οποίο απαίτησαν να μην υπάρξει καμία συρρίκνωση του νοσοκομείου και να ενισχυθεί με προσωπικό – κυρίως ιατρικό.
Ο Διοικητής δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις και περιορίστηκε στην υπόσχεση ότι – επειδή δεν γίνονται προσλήψεις επικουρικών γιατρών – θα προσπαθήσει να καλύψει με τη μετακίνηση γιατρών στα πλαίσια της υγειονομικής περιφέρειας.
Επιχείρηση κλεισίματος του 7ου Θεραπευτήριου
Το 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ συγχωνεύτηκε με το νοσοκομείο «Αγία Ολγα» και στα πλαίσια αυτής της επιλογής επιχειρήθηκε η μετακίνηση – η δεύτερη το τελευταίο διάστημα – ειδικευόμενων γιατρών στο «Αγία Ολγα. Πιθανή μετακίνηση των γιατρών θα οδηγήσει στην οριστική διάλυση των χειρουργικών κλινικών, όπως καταγγέλλει το Σωματείο των εργαζομένων και ζητά την «πλήρη λειτουργία των νοσοκομείων γιατί η υγεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως «εταιρεία»».