Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Λοβέρδος: «Θα αλλάξω τον τρόπο εισαγωγής των αποφοίτων ιατρικής στις ειδικότητες»!

Καλεσμένος στην εκπομπή "Πρωινό Mega" ήταν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος τόνισε ότι οι υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν να πάει διακοπές, ενώ έκανε και την εκτίμηση ότι ούτε η Ελλάδα θα καταρρεύσει αλλά και ούτε η Ευρώπη.

«Δεν έχει διακοπές για μένα φέτος. Υπάρχουν πάρα πολλές προτεραιότητες που πρέπει να κλείσουν μέσα στον Αύγουστο. Δε θα μπορέσω να φύγω πέραν του τριημέρου και πιστεύω ότι θα μου βγει σε καλό καθώς από Σεπτέμβριο θα έχουμε έτοιμα στο υπουργείο Υγείας όσα έχουμε σε εκκρεμότητα. Μην ξεχνάμε ότι 1η Σεπτεμβρίου έχουμε τη λειτουργία του Ενιαίου Οργανισμού Πρωτοβάθμιας Υγείας και θέλουμε να τα καταφέρουμε όσο γίνεται καλύτερα» τόνισε ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα της Ευρωζώνης.

«Στις 21 Ιουλίου μπήκαμε στο ευρωπαϊκό καταφύγιο αλλά το καταφύγιο φάνηκε ότι κινδυνεύει. Πιστεύω ότι δεν στηρίξανε τότε σωστά Ιταλία και Ισπανία» σημείωσε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Ο Έλληνας έχει το μήνυμα ότι είναι ασφαλής για τα επόμενα 3-4 χρόνια, η Ελλάδα δε θα καταρρεύσει. Ούτε, όμως, η Ευρώπη θα καταρρεύσει, αν και έχει τώρα προβλήματα. Αυτό που χρειάζεται είναι εμείς εδώ να μην πιστέψουμε ότι το «ουφ» της ανακούφισης μπορεί να γίνει χαλάρωση» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

«Θα αλλάξω τον τρόπο εισαγωγής των αποφοίτων ιατρικής στις ειδικότητες»

Όπως σημείωσε ο ίδιος, ο κ. Λοβέρδος έχει αφήσει μία εκκρεμότητα για τον Σεπτέμβριο: τον τρόπο εισαγωγής των αποφοίτων ιατρικής στις ειδικότητες.

«Ένα πράγμα έχω αφήσει για τον Σεπτέμβριο γιατί δε θέλω να το κάνω το καλοκαίρι και να αιφνιδιάσω. Θα αλλάξω τον τρόπο εισαγωγής των αποφοίτων ιατρικής στις ειδικότητες. Έχω από το κεντρικό Συμβούλιο Υγείας την εισήγηση αλλά δε θέλω να το κάνω καλοκαίρι για να συζητήσω με τους φοιτητές ιατρικής και τους συλλόγους ιατρικής και να το κουβεντιάσουμε διεξοδικά για να βρούμε την καλύτερη λύση» τόνισε ο υπουργός Υγείας.