Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Αρχή άνδρα δείξει....


Αυτό που συνέβη με το «διάγγελμα» του πρωθυπουργού είναι κατά την γνώμη μου η ξεφτίλα κάθε έννοιας κράτους. Αποφασίζει ο πρωθυπουργός να απευθυνθεί στον λαό. Δεν γίνεται κάθε μέρα. Κάτι πολύ σοβαρό θα έχει να πει. Όλοι στήνουν αυτιά και κεραίες γιατί τους αφορά όλους αυτούς που μένουν πάνω σ’αυτή την φλούδα. Ναι αφορούσε το μνημόνιο2 το λεγόμενο και μεσοπρόθεσμο. Αν δηλαδή αφορούσε την πιθανή σύρραξη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία τότε θα άλλαζε το πράγμα; Και ποιοι θα αποφάσιζαν γι’ αυτό; Οι εργατοπατέρες της
ΠΟΣΠΕΡΤ;
Αλλά κύριοι του ΠΑΣΟΚ εισπράττουμε όλοι μας τα επίχειρα του έργου σας με το συνδικαλιστικό σύστημα που εκθρέψατε σ’ αυτό τον τόπο. Ναι είναι «δικοί σας» στην ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ,ΔΕΗ κλπ .Να τους χαίρεστε. Τώρα φτάσατε όπως είπε και ο κος Παπακωνσταντίνου στα σπλάχνα σας. Ζητάτε ιδιωτικοποιήσεις ( ΔΕΗ) και ακούτε τα «παιδιά σας» να σας λέν «μολών λαβέ». Τους βάζατε να υπογράφουν τα τοξικά στα διάφορα συμβούλια των ασφαλιστικών ταμείων και ύστερα το παίζαν ανίδεοι. Το μέγα αποκορύφωμα η άρνηση στον Πρωθυπουργό να στείλει διάγγελμα προς τον λαό. Ξεκίνησε απ’ τις 12 το μεσημέρι πήγε 2μμ και τελικά το ακούσαμε λίγο πριν της επτά το απόγευμα. Παρ’ ότι το ΣΚΑΙ θέλησε να το μεταδώσει κανονικά σε όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ,σπάζοντας την απεργία των τεχνικών, διαθέτοντας το με την μέθοδο pool της ζωντανής μετάδοσης από την ΕΡΤ που ήταν στου Μαξίμου για το «διάγγελμα», οι συνδικαλιστές αρνήθηκαν.
Κύριε πρωθυπουργέ παρά τα κολακευτικά σας λόγια απ’ το prime minister «ξέρω ότι περνάτε δύσκολες στιγμές και είμαι δίπλα μας όσο μπορώ. Για σας παλεύουμε» δεν έχω παρά να νιώσω θλίψη για τον ξεπεσμό του θεσμού του πρωθυπουργού. Αν ο συνδικαλισμός προστατεύεται από το σύνταγμα αυτό δεν σημαίνει ότι η σοβαρότητα και το κύρος του θεσμού που λέγεται πρωθυπουργός θα εξαρτάται από τα κέφια του συνδικαλισμού. Λυπηρό κε Παπανδρέου αλλά έχω την εντύπωση φοβάστε ακόμη και τον εαυτό σας. Νομίζω πως πρέπει να το αντιληφθείτε, ότι δυστυχώς κάπου εδώ ήρθατε.
Καλή η προσπάθεια αλλά πλήρως αποτυχημένη.
Καληνύχτα!....