Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Νοσοκομείο ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Από το Φλεβάρη το Υπουργείο δε διορίζει καρδιολόγο και το νοσοκομείο μένει ακάλυπτο σε εφημερίες, αλλά κατά τα άλλα «γιατροί υπάρχουν…!!! (ygeianet)

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
ΜΟΝΑΔΑ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Ζάκυνθος 26-4-2011
Προς τον Πρόεδρο της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. κ. Βαρνάβα
ΘΕΜΑ «Από το Φλεβάρη το Υπουργείο δε διορίζει καρδιολόγο και το νο-
σοκομείο μένει ακάλυπτο σε εφημερίες, αλλά κατά τα άλλα «γιατροί υπάρ-
χουν…!!!»
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Όπως γνωρίζετε από το Φλεβάρη 2010 –πέραν του ενός έτους –στο νησί της
Ζακύνθου οι ανάγκες καλύπτονται μόνο από ένα νοσοκομειακό καρδιολόγο
(αν εξαιρέσει κανείς αποσπάσεις συναδέλφων για μικρά διαστήματα).
Με έναν καρδιολόγο η κλινική νοσήλευσε πέρυσι 877 ασθενείς και εξετάσθηκαν στο καρδιολογικό ιατρείο 2700 ασθενείς.
Για ένα χρόνο εφημέρευα στην πράξη σχεδόν καθημερινά. Στις εκκλήσεις μου για στελέχωση μου απαντούσαν δεν υπάρχει ενδιαφέρον από καρδιολόγους να στελεχώσουν το Νοσοκομείο Ζακύνθου.
Από τις 30 Ιανουαρίου 2011 ευρίσκεται ο φάκελος με την ολοκληρωμένη κρίση αξιολόγησης Επιμελητή Α καρδιολόγου και έχει «παγώσει» ο διορισμός του.
Εγώ ευρίσκομαι στα πρόθυρα της παραίτησης, ενώ πλέον αδυνατώ να καλύπτω όλες τις μέρες του μήνα και το νοσοκομείο 15 μέρες το μήνα δεν έχει καρδιολόγο σε εφημερία, ενώ εγώ εφημερεύω 15 μέρες –αντί 7 που ορίζει ο νόμος-.
Δε φτάνουν όλα αυτά αλλά μένω εμβρόντητος το τελευταίο διάστημα από τις δηλώσεις του Υπουργείου ότι «γιατροί υπάρχουν….!!!». Συνέχεια λένε ότι περισσεύουν γιατροί στα νοσοκομεία.
Αναρωτιέμαι, η Ζάκυνθος ανήκει στην Ελληνική Επικράτεια ή τη θυμούνται μόνο για τα οφέλη από τον τουρισμό?
Επίσης διαπιστώνω ότι αντιστοιχίζουν ειδικευμένους γιατρούς ανά κλίνη υπολογίζοντας στον αριθμό και τους ειδικευόμενους. Εάν υπάρχει ανισοκατανομή γιατί δεν την διορθώνουν?
Σε κάθε περίπτωση όταν το Μάρτιο διακομίστηκαν με C-130, τρεις εμφραγματίες, επειδή δεν υπήρχε εφημερεύων καρδιολόγος, ανεφέρθη ότι το κόστος κάθε αεροδιακομιδής είναι 20.000 ευρώ επί 3 ίσον 60000 ευρώ. Παγώνουν το διορισμό του καρδιολόγου, ενώ με 60000 ευρώ θα πλήρωναν δυο καρδιολόγους για ένα χρόνο.
Επιτέλους ποιος έχει την ευθύνη αφήνοντας ακάλυπτες εφημερίες για καρδιολογικά περιστατικά, όταν υπάρχει διοριστέος καρδιολόγος που επί 3 μήνες έχουν παγώσει το διορισμό του; Εκτός εάν κάποιοι δεν ακούνε ότι είμαι στα πρόθυρα της παραίτησης και προτιμούν χωρίς καρδιολόγο τη Ζάκυνθο.
Υ.Γ. Ας πει κάποιος στην τρόικα ότι η Ελλάδα έχει και νησιά, που εκτός από ήλιο και θάλασσα, τυχαίνει να έχουν και κατοίκους και Ευρωπαίους τουρίστες που χρειάζονται καρδιολόγο! Και παράκληση προς το Υπουργείο, φτάνει το ισοπεδωτικό επιχείρημα «γιατροί υπάρχουν …!!!», γιατί το εγκεφαλικό μου έρχεται!
Με εκτίμηση και ελπίδα Αναστάσεως της καρδιολογικής Ζακύνθου
Πέτρος Στραβοπόδης
Ο εναπομείναν καρδιολόγος Νοσοκομείου Ζακύνθου