Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή, απεργούμε και αύριο Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί!

 στο υπουργείο
Πανιατρική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή οργανώνουν την Τετάρτη οι ιατρικοί φορείς, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο ψηφίζεται το βράδυ της Τετάρτης και από την Πέμπτη αποτελεί νόμο του κράτους.
Στο συλλαλητήριο έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν και εκπαιδευτικοί αλλά και εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.
Μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου η πορεία θα επιστρέψει στο υπουργείο Υγείας, όπου θα γίνει συνέλευση και θα ληφθούν αποφάσεις για την εξέλιξη των διεκδικήσεων καθώς και για τη διάρκεια της κατάληψης του αμφιθεάτρου του υπουργείου.

Οι γιατροί του ΙΚΑ και οι υπόλοιποι ιατρικοί κλάδοι συνεχίζουν και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου να βρίσκονται σε κινητοποίηση μέχρι τα τέλη της εβδομάδας και η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών έκρινε σκόπιμο να εμμείνει στην απόφαση για απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και την Πέμπτη.
Αύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ προκειμένου να προβεί σε συνολική εκτίμηση της κατάστασης.
Σημειώνεται ότι η κατάληψη του αμφιθεάτρου του υπουργείου υγεάις συνεχίζεται από γιατρούς του ΙΚΑ, οι οποίοι δέχονται ασθενείς και συνταγογραφούν φάρμακα. Υπολογίζεται ότι με αυτό τοντ ρόπο έχουν εξυπηρετηθεί περίπου 2000 ασφαλισμένοι.
Το βράδυ, οι περισσότεροι καταληψίες γιατροί αποχωρούν και στο αμφιθέατρο παραμένουν περίπου 20 άτομα, κυρίως φοιτητές της Ιατρικής.