Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Επιστολή ειδικευομένων Β' Παθολογικής του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής "Αγ. Βαρβάρα".

Σας ενημερώνουμε πως από 1/1/2011 το ΓΝΔΑ «Αγ.Βαρβαρα» διενεργεί γενικές εφημερίες χωρίς κάλυψη από χειρούργους, με μοναδικές ειδικότητες στη γενική εφημερία τους παθολόγους και τους καρδιολόγους.
   Δεν περιμέναμε ποτέ πως θα έπρεπε να εκτελούμε για δεύτερη φορά στην ιατρική μας πορεία- στην πρωτεύουσα όμως της Ελλάδος αυτήν τη φορά!- τις υπηρεσίες μας ως ιατροί υπόχρεοι υπαίθρου!
   Δεν είναι δυνατό να έρχεται ασθενής με κοιλιακό άλγος και για να αποκλειστεί λ.χ. πιθανή σκωληκοειδίτιδα, να χρειάζεται να διακομιστεί σε εφημερεύον χειρουργικό τμήμα κάποιου άλλου νοσοκομείου και  εν συνεχεία, εάν δεν υφίσταται χειρουργική νόσος, να επανέρχεται πολλές ώρες μετά στο νοσοκομείο μας.
   Μετά το κλείσιμο της νεφρολογικής κλινικής, η αποδυνάμωση του νοσοκομείου μας συνεχίζεται, ενώ οι σοβαρές ελλείψεις σε διαγνωστικά μέσα και αναλώσιμα υλικά, συνδράμουν  στην περαιτέρω δυσλειτουργία του νοσοκομείου.
  Καθίσταται προφανές πως η διενέργεια εφημερίας του νοσοκομείου μας αποβαίνει επισφαλής και ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους ασθενείς.
   Το ιατρικό προσωπικό θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις για την καλύτερη παροχή υγείας στους ασθενείς.
Μολαταύτα θεωρούμε αυτονόητο το γεγονός πως η ευθύνη για πιθανές συνέπειες της υπολειτουργίας του νοσοκομείου μας, βαραίνει όλους τους αρμόδιους πλην του ιατρικού προσωπικού.
ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ Β’ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΓΝΔΑ