Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Πόρτα εξόδου από το Υπουργείο για τη Μαριλίζα...


Πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες τα σενάρια ανασχηματισμού στην κυβέρνηση με την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοούλου να βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα με όσους φαίνεται πως θα αποχαιρετίσουν αναγκαστικά το πόστο τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στο πρόσωπο της υπουργού Υγείας μετά άλλωστε και τη χαμηλή βαθμολογία που έλαβε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.

Τα... μελανά σημεία της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου φαίνεται πως είναι η χαμηλή παραγωγικότητα αλλά και τα μέτωπα που άνοιξε τόσο με τους συνδικαλιστές του χώρου όσο και με τους φορείς του φαρμάκου.

Άλλωστε το τελευταίο διάστημα οι περισσότεροι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις ενώ έντονα δυσαρεστημένοι απο τους χειρισμούς στο θέμα της νέας πολιτικής φαρμάκου είναι και οι εκπρόσωποι των φαρμακοβιομηχανιών τόσο των ελληνικών όσο και των ξένων. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα έλεγε πρόσφατα υψηλόβαθμος παράγοντας της αγορά φαρμάκου σε στενούς του συνεργάτες: «Είμαστε από τους πιο παραγωγικούς κλάδους με τους περισσότερους εργαζόμενους στην Ελλάδα και δεν έχουμε κληθεί καν να εκφράσουμε τις απόψεις μας για τις αλλαγές που γίνονται.»

Όμως τέτοιου είδους δυσαρέσκειες έχουν φθάσει και στο Μέγαρο Μαξίμου καθότι οι φαρμακοβιομήχανοι -που σαφώς δε στερούνται πόρους ακόμη και εν μέσω οικονομικής κρίσης – έχουν πρόσβαση στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης. Εξάλλου εμμέσως πλην σαφώς απειλούν ότι θα προβούν σε μαζικές απολύσεις και σε απόσυρση φαρμάκων από την αγορά στα οποία έχουν γίνει δραστικές μειώσεις στην τιμή γεγονός που σημαίνει και ταλαιπωρία των ασθενών.

Όπως και να ’χει οι διαμαρτυρίες που έχουν φθάσει στο πρωθυπουργικό Μέγαρο φαίνεται πως δεν έχουν περάσει απαρατήρητες γεγονός που έχει επιβαρύνει περισσότερο το κλίμα σε βάρος της υπουργού Υγείας.

Τα ονόματα που έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για πιθανή αντικατάσταση της νυν υπουργού είναι πολλά. Εκείνο που φαίνεται να επικρατεί είναι του νυν υπουργού εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου έστω και αν ακόμη τα πάντα είναι ρευστά.
(πηγη:HEALTHVIEW)