Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Μπήκε αισίως και ο Μάιος!

(ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΝΟΣΟΚ.ΙΑΤΡΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ)

..και με συνοδεία την γενικότερη απάθεια μιας εμβρόντητης κοινωνίας η οποία είτε δεν θέλει είτε αδυνατεί να αντιδράσει στις καθημερινές σφαλιάρες (συμπτώματα και τα δύο του ραγιαδισμού που ανέκαθεν χαρακτήριζε την περίφημη «Ελληνική ψυχή» πλην ελαχίστων μειοψηφιών που σήκωναν πάντα το βάρος των διεκδικήσεων ) εμείς οι γιατροί του Νοσοκομείου Χανίων –όποιοι διαλέξαμε να ζούμε μόνο από το μισθό μας- εξακολουθούμε να περιμένουμε την αποπληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών ΕΞΙ μηνών πλέον (Νοεμβρη-Δεκέμβρη 2009, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου Μαρτίου, Απριλίου 2010) με αποτέλεσμα για αρκετούς από εμάς και ιδιαιτέρως τους νεότερους των συναδέλφων να τίθενται ακόμη και ζητήματα επιβίωσης !!!!

Παρατηρώντας ότι είμαστε από τους ελάχιστους Νομούς που συμβαίνει αυτό δεν μπορούμε παρά να ανάγουμε και αυτό το γεγονός στο πολιτικό έλλειμμα που βιώνει από χρόνια ο Νομός Χανίων το οποίο άλλωστε αποδεικνύεται και από το χρόνιο αναπτυξιακό έλλειμμα του νομού σε όλα τα επίπεδα. Οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι λάμπουν με την απουσία τους μια και το πολιτικό τους μέγεθος ανέκαθεν ήταν του επιπέδου μετατάξεων φαντάρων και δημοσίων υπαλλήλων άντε και τακτοποιήσεως κλήσεων της τροχαίας
Να ευχαριστήσουμε δημοσίως τον κύριο Σκουλάκη ο οποίος προ της 4ης Οκτωβρίου 2009 κατέθετε ανά εβδομάδα επερωτήσεις στην Ελληνική Βουλή για τα ζητήματα του Νοσοκομείου τα οποία φαίνεται ελυθησαν ως εκ θαύματος και έτσι ασχολείται πλέον με τους δασοπυροσβέστες σαν τομεάρχης Υγείας του Κυβερνώντος κόμματος , καθώς και τους κυρίους Δαμιανάκη, Βαλυράκη και Μαρκογιαννάκη (αν και για τον τελευταίο ισχύει και η παροιμία για το σπίτι του κρεμασμένου και το σκοινι) για το αμέριστο ενδιαφέρον τους για το γεγονός ότι το Νοσοκομείο Χανίων ευρίσκεται σε επίσχεση εργασίας εδώ και μήνες.

Να εξάρουμε δε και την συμπαράσταση και το ενδιαφέρον των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης αν και γι αυτούς διατηρούμε την ελπίδα ότι εάν κρατήσει αυτή η κατάσταση μέχρι τις παραμονές των Καλλικράτειων εκλογών,μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα θυμηθούν που είναι εγκατεστημένο το Νοσοκομείο Χανίων και όχι μόνον το Εφετείο και το ΚΤΕΛ.

Κατά τα άλλα, αναμένοντας και την πολυπόθητη έλευση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου μπας και μικρύνει κάποτε το όρος των εγγράφων από τις εκκρεμότητες που συσσωρεύονται μέσα στην γενική χαρά,κάναμε σήμερα πάλι γενική συνέλευση για να διαπιστώσουμε ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να σταματήσουμε την επίσχεση εργασίας μια και ακόμη βρισκόμαστε εκεί που ξεκινήσαμε όσον αφορά σ’εμάς, ενώ όσον αφορά στον απλό άνθρωπο για τον οποίο όλοι κόπτονται…. τα χειρότερα έπονται.
Αλλά είπαμε «..σφάξε με Αγά μου αγιάσω…»

Η πρόεδρος Ν.Μπαρδάτσου
Ο Γραμματέας Αντώνης Κρασουδάκης
Υ.Γ. Για όποιον ενδιαφέρεται εμείς θα είμαστε την Πέμπτη 6/01/2010 στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 19.00 μμ , μην τυχόν και το Νοσοκομείο πέφτει σε κάποιους κομμάτι μακριά…